Mercedes-Benz
szolgáltatások

Mit tehetünk Önért?

Szervizszolgáltatások

Mercedes-Benz szolgáltatások

Nem egyszer a részletek biztosítják egy szolgáltatás kitűnő színvonalát – például akkor, amikor Mercedes-Benz partnere értékes időt takarít meg Önnek a karbantartással, vagy egy esetlegesen bekövetkezett sérülés javításával. Ismerkedjen meg az Ön és Mercedese számára kínált legjobb szolgáltatásainkkal!

Mercedes-Benz Service 24h

Állandó mozgásban tart.

Mindegy, hogy nappal van vagy éjszaka, számíthat a megszokott Mercedes-Benz színvonalú szolgáltatásra:

 • Szükséghelyzeti segítségnyújtás
 • Tanácsadás és diagnosztika
 • Egyedi támogatás
 • Segítség megszervezése
 • Irányítás és szervezés
 • Jól képzett, szakemberek, akik széles körű tudással rendelkeznek a termékek, a szolgáltatások és a javítási műveletek terén.
A Daimler AG a Mercedes-Benz járművek tulajdonosai számára Európában „Service 24h” elnevezésű segélyszolgálatát a „Customer Assistance Center Maastricht” bonyolítja le. A maastrichti telefonközponthoz érkező hibabejelentésekre a hét minden napján, a nap 24 órájában üzemelő „Service 24h” nyújt segítséget. A Mercedes-Benz tulajdonosok nemcsak Magyarországról, hanem bármely európai országból is segítségért fordulhatnak a maastrichti Customer Assistance Center-hez.
Mercedes-Benz „Service 24h” segélyszolgálatot nyújtó Maastricht-i központ mind Magyarországról, mind külföldről (a használt hálózattól függően) díjmentesen* hívható a következő telefonszámokon:

Ha Ön személygépkocsi-tulajdonos: 00-800-17777777* vagy 06-1-2355301**

Ha Ön transzporter-tulajdonos: 00-800-3-7777777* vagy 06-1-3285303**

Ha Ön teherautó-tulajdonos: 00-800-5-7777777* vagy 06-1-3285304**

Reklamációk kapcsán (minden típus esetén): 00-800-9-7777777* vagy 06-1-3285305**
A fenti telefonszámokon a Mercedes-Benz magyarul beszélő „Service 24h” ügyeletese jelentkezik Maastricht-ból, aki a jármű adatainak felvételét követően haladéktalanul intézkedik a jármű helyszíni javítása, vagy a legközelebbi Mercedes-Benz márkaszervizbe szállítása érdekében. A „Service 24h” szolgáltatás a váratlan meghibásodások gyors elhárításán kívül egyedi megállapodás alapján – az elvégzendő munkától függően – egyéb munkák helyszíni elvégzését is biztosítja.
* Bizonyos mobilszolgáltatók igénybevétele esetén költségek merülhetnek fel.

** A budapesti vezetékes hálózati behívószámok használata esetén a hívás díjköteles.

Mercedes-Benz Szervizszerződések.

A Mercedes-Benz ügyel rá, hogy prémium minőségű gépjárműveihez a kiemelkedő vezetési élményen és teljesítményen túl már az első használattól kezdve kényelmes és biztonságos üzemeltetést biztosítson – tervezhető költségekkel és gazdaságos feltételekkel.

Mercedes-Benz Szervizszerződések szolgáltatásunk egyedi igényekre szabható csomagokat kínál, melyek hosszú távon biztosítják személygépkocsija megbízhatóságát, teljesítményét és értékállóságát. Szervizszerződéseinkkel időt és költségeket takaríthat meg, és az egyszerűsített szerviz-ügymenetnek köszönhetően maximálisra növelheti járműve rendelkezésre állását.

Mercedes-Benz Service 24h

Az összes Mercedes-Benz személyautóra érvényes, két éves, európai garanciát 2005. szeptember 1-jén vezettük be.

A szerződésben rögzített garanciavállalást a Mercedes-Benz importőr nyújtja, amely értékesíti Önnek a gépkocsit. A garancia az átadás napján vagy, ha az korábbi, akkor az első forgalomba helyezés napján lép érvénybe, kilométer-korlátozás nélkül. A garancia kiegészíti az anyaghibákra vonatkozó, a jogszabályok által előírt felelősségvállalást, és két éven keresztül különleges nyugalmat biztosít Önnek.

Az új gépkocsik garanciájának területi érvényessége az Európai Unió tagállamaira, Izlandra, Liechtensteinre, Norvégiára és Svájcra terjed ki.

Az európai Mercedes-Benz garancia használt gépkocsik esetében egész Európában a minőség záloga. Ha használt gépkocsit vásárol tőlünk, akkor az nemcsak tüzetes átvizsgáláson esik át, hanem a legtöbb esetben legalább 12 hónapra megkapja az európai Mercedes-Benz garanciát is.

Ez meghibásodás esetén is biztosítja az Ön számára a mobilitást, bárhol is van Nyugat-Európa területén. Mi pedig megjavítjuk a gépkocsit, és Önnek egy fillért sem kell fizetnie munkadíjra vagy – 100.000 km futásteljesítményig – anyagköltségre. A munkadíjat nagyobb futásteljesítményű gépkocsik esetében is teljes mértékben átvállaljuk.

Ha az az autó, amely elnyerte tetszését – akár viseli a Mercedes csillagot, akár nem – nem rendelkezik az európai Mercedes-Benz garanciával, akkor bátran forduljon hozzánk.

Az Ön új wellness központja.

Az Ön Mercedes-Benz autója.

A szabadalmaztatott és ECARF tanúsítvánnyal rendelkező tisztítási folyamatnak és a speciális, aktív szagmegelőző hatóanyaggal rendelkező Mercedes-Benz eredeti professzionális légkondicionáló tisztítónak köszönhetően.

Légkondicionáló rendszer, wellness-faktorral.

Gondoskodunk a tiszta levegőről.

Mercedes-Benz járművének légkondicionáló rendszere egy olyan zárt rendszer, amely alapvetően nem igényelne karbantartást.

Ennek ellenére érdemes a légkondicionáló rendszert, és különösen a párologtatót rendszeresen megtisztítani, hogy a járműben jó levegőminőséget biztosítsanak. Ez azért fontos, mert amikor a levegő páratartalma – többnyire a párologtató szorosan elhelyezkedő hűtőbordáinak felületén – lecsapódik és találkozik a megszűrt szennyeződésekkel és egyéb szennyező anyagokkal, különböző mikroorganizmus telepek alakulhatnak ki.

A Mercedes-Benz nyújtotta professzionális légkondicionáló tisztítással ezt hatékonyan akadályozhatja meg, és gondoskodhat arról, hogy a levegő mindig a lehető legjobb minőségű legyen az Ön és utasai számára.

Elektronikus szervizfüzet
Egyszerűen lehívható szervizadatok

Mostantól még biztonságosabb és kényelmesebb módon juthat információhoz a járművén végrehajtott szerviz –és karbantartási munkákról: az Elektronikus szervizfüzet kivált minden megszokott karbantartási dokumentációt, melyeket eddig a szervizkönyvbe vezettek be. A 2007-ben bevezetett szolgáltatás 2008. július 1. óta 35 európai országban áll rendelkezésre minden Mercedes-Benz modell esetében. Ezáltal az eredetileg E-, CLS-, SL- és SLK modelleket érintő szervizdokumentáció kiterjedt a teljes Mercedes-Benz személygépkocsi-palettára.

Extra biztonság:

Az Ön Mercedes-Benz gépjárművével kapcsolatos szerviz-feljegyzéseket kivétel nélkül dokumentáljuk, így azok soha nem vesznek el. Amennyiben Elektronikus szervizfüzete mégis eltűnne, mi gond nélkül hozzáférünk a járművével kapcsolatos szervizadatokhoz és bármikor teljeskörű tájékoztatást tudunk Önnek nyújtani. Nálunk minden egyes szerviz–feljegyzés biztos kézben van.

Nagyobb komfort:

A járművével kapcsolatos szerviz-feljegyzésekhez egész Európában hozzáférünk, így gyakorlatilag bárhol gyors és megbízható segítséget tudunk Önnek nyújtani. Elektronikus szervizfüzete ezáltal egy külföldi tartózkodás vagy akár márkaszerviz-váltás után is könnyedén továbbvezethető.

Jobb értékállóság

 

A szervizintervallumokat és a futásteljesítményt dokumentáljuk, így adathamisításra nem kerülhet sor. Mindez természetsen hozzájárul Mercedes-Benz járműve újraértéksesítési értékének növeléséhez, tehát akár vásárol, akár elad egy használt járművet, az Elektronikus szervizfüzettel ezt extra biztonsággal teheti.

 

Mercedes-Benz Mobilo.

A biztos célbaérés garanciája.

Mivel az utazásban a megérkezés a legszebb, erre garanciát nyújtunk Önnek: ez a Mobilo. Ez az új mobilitási garancia minden Mercedes-Benz személygépkocsi esetében az alapfelszereltség részeként, felár nélkül érvényes az első 2 évben. Ezután pedig akár 30 évig megújul a szervizek közötti* üzemzavarokra vonatkozó mobilitás.

A Mobiloval folyamatosan mozgásban maradhat:

ÜZEMZAVAR ESETÉN.
A Mobilo mobilitást és gyors segítséget nyújt Önnek, ha Mercedese műszaki meghibásodás miatt mozgásképtelenné válna.

KISEBB BALSZERENCSE ESETÉN.
Egy kis malőr bármikor megtörténhet. Még jó, hogy ebben is számíthat a Mobilo segítségére. (A kulcs elhagyása, túl kevés olaj vagy hűtőfolyadék, téves vagy rossz tankolás, valamint hirtelen vízbetörés esetén.)

BALESET VAGY RONGÁLÁS ESETÉN.
A Mobilo akkor is segít Önnek, ha gépkocsija valamilyen közvetlen külső hatás miatt, hirtelen mechanikus erőszak következtében megsérül, és mozgásképtelenné válik.

*Az Ön gépkocsijára érvényes Mobilo feltételek teljesülése esetén.

A „szériagarancia” Európában

A Mercedes-Benz Mobilo mostantól az első forgalomba helyezéstől számított 2 évig érvényes az Ön gépkocsijára. Utána pedig saját igényei szerint akár 30 évig megújíthatja a Mercedes-Benz Mobilo garanciát. A mobilitási garancia megújításának előfeltétele a rendszeres szervizelés az Ön Mercedes-Benz szervizpartnerénél. Ezt az Ön szervizfüzetében jegyzik fel. Ez a bejegyzés a Mercedes-Benz Mobilo garanciára feljogosító igazolásnak számít. Rendszeres szervizelés esetén a Mercedes-Benz Mobilo megújul a szervizfüzetben előirányzott, következő szervizig, azonban legfeljebb egy évig, így ezen az időtartamon belül a Mercedes-Benz Mobilo szolgáltatásai meghibásodás esetén továbbra is biztosítják az Ön mobilitását.

A széles körű mobilitási szolgáltatások, amelyek szükség esetén gyorsan és megbízhatóan továbbsegítik Önt, magukba foglalják a díjmentes személyszállítást taxival (legfeljebb 75 euróig), vonattal vagy akár repülőgéppel**, csakúgy, mint a gyors, helyszíni hibaelhárítást vagy indítási segítséget. És még akkor is a legjobb kezekben van nálunk, ha tovább tartana gépkocsijának javítása: a javítás időtartamáig, de legfeljebb három napig átvállaljuk szállás költségét a meghibásodás helyén, reggelivel, a gépkocsi utasai számára. Ha műszaki hiba, kisebb balszerencse, baleset vagy rongálás miatt nem tudná folytatni útját, akkor a Mercedes-Benz átveszi a legközelebbi Mercedes-Benz szervizállomáshoz történő elszállítás megszervezését és költségét. Ha baleset vagy rongálás történik, akkor ezenfelül – szükség esetén – segítünk Önnek a hulladékként való elhelyezés megszervezésében is. Ha a baleset vagy a rongálás külföldön történik, akkor jogi tanácsadó, valamint tolmács biztosításával is segítünk Önnek.

* Az Ön gépkocsijára érvényes Mobilo feltételek teljesülése esetén.
** Csereautó helyett.

Helyszíní segítségnyújtás:

Ha Mercedes-Benz járműve üzemzavar vagy gondatlanságból eredõ kisebb probléma miatt nem útrakész, partnereinkkel együtt gondoskodunk segítségrõl. A helyi szerviz ilyenkor a 150 EUR-ig terjedõ kisebb javításokat vállalja át (az összeg áfával együtt értendõ). A gumiköpenyek, akkumulátorok és kulcsok anyagköltségei, valamint a felhasznált anyagok költségei nem tartoznak az átvállalt költségek közé.

Elszállítószolgálat:

Amennyiben Mercedes-Benz járművével üzemzavar, gondatlanságból eredõ kisebb probléma, baleset vagy vandalizmus miatt nem tudja folytatni útját, a Mercedes-Benz átvállalja a jármű legközelebbi Mercedes-Benz szervizbe történõ elszállításának megszervezését és költségeit.

Éjszakai szállás, szálloda:

Ha autójának javítására várnia kell, és a javítás nem lesz kész aznap, a Mercedes-Benz szívesen szervez Önnek szállást. A szervizelés idejére, de legfeljebb három munkanapra átvállaljuk mind a vezetõ, mind az utas szállásköltségeit (reggelivel együtt).

Pótjármű:

Mobilitásáról járművének javítása idejére sem kell lemondania, mivel a Mercedes-Benz a javítás idejére, legfeljebb három munkanapra gondoskodik pótautóról, és állja annak költségeit. Ez a szokásos piaci feltételekkel történik. A vállalat nem vállalja át az üzemanyagok és egyéb kiegészítõ szolgáltatások költségeit. A helyettesítõ jármű típusa a lehetõségektõl függ. Baleset, vandalizmus és gondatlanságból eredõ kisebb problémák esetében ezen túlmenõen a szokásos biztosítási szabályok érvényesek.

Repülő, vasút:

Pótautó biztosítása helyett a Mercedes-Benz átvállalja a repülõvel vagy vonattal történõ tovább- vagy hazautazás költségeit is. Ha autóját személyesen akarja elhozni attól a Mercedes-Benz szervizpartnertõl, ahol javították, a Mercedes-Benz átvállalja az odautazás költségeit. Az oda- és visszautazásra személyenként 400 EUR-ig terjedõ összeget fizetünk (áfával együtt).

Taxi, sofőr:

Gondoskodunk a repülõtérre vagy vasúti pályaudvarra vezetõ útjáról is. A taxi vagy a tömegközlekedés költségeit 75 EUR (áfával együtt) összeghatárig fedezzük.

A jármű visszaszállítása:

Ha Mercedes-Benz járműve három munkanapon belül sem üzemképes, kívánságára megszervezzük a jármű visszaszállítását személyes Mercedes-Benz szervizpartneréhez, és álljuk ennek költségeit. Mivel a visszaszállítás gyűjtõtranszporttal történik, a szállítási idõ a távolságtól és a baleset helyétõl függõen változhat.

Szervezési segítség baleset esetén:

Baleset és vandalizmus esetén, ha szükséges, támogatást nyújtunk a jármű kiselejtezésének megszervezésében. Ha a baleset vagy vandalizmus külföldön történik, segítünk a jogi képviselet és tolmács biztosításában.

A Mobilo az első négy évben felár nélkül minden olyan Mercedes-Benz személygépkocsira érvényes, melyeket 2008. április 1-jén van később helyeztek először forgalomba (Viano 2012 január 1.). Ezt követően a Mobilot szervizelésről szervizelésre megújul ( a Mobilo feltételeinek teljesítése mellett), maximum 30 évig.

Mercedes-Benz Mobilo Európán belül a következő országokban alkalmazandó*:

 • Andorra

 • Ausztria

 • Belgium

 • Britannia

 • Bulgária

 • Ciprus (EU körzet)

 • Cseh Köztársaság

 • Dánia

 • Észtország

 • Finnország

 • Franciaország

 • Gibraltár

 • Görögország

 • Hollandia

 • Horvátország

 • Írország

 • Izland

 • Lengyelország

 • Lettország

 • Lichtenstein

 • Litvánia

 • Luxemburg

 • Magyarország

 • Málta

 • Monaco

 • Németország

 • Norvégia

 • Olaszország

 • Portugália

 • Románia

 • Spanyolország a Kanári szigetekkel

 • Svájc

 • Svédország

 • Szlovák Köztársaság

 • Szlovénia

 

* Nem érvényes a tengerentúli területeken

A Mobilo az első négy évben felár nélkül minden olyan Mercedes-Benz személygépkocsira érvényes, melyeket 2008. április 1-jén van később helyeztek először forgalomba (Viano 2012 jan. 1.). Ezt követően a Mobilo szolgáltatást minden szervizelést követően megújítja ( a Mobilo feltételeinek megfelelő alkalmazása mellett), maximum 30 évig.

Mercedes-Benz MobiloLife.

A mobilitás garanciája.

Maradjon Mobil: A MobiloLife garancia, amely minden Mercedes-Benz gépkocsihoz az alapfelszereltség részeként jár ( 1998.10.24.-2008.03.31. között*), igazán megnyugtató. Akár 30 évig érvényes**, és gyors, megbízható szolgáltatások átfogó csomagját tartalmazza, amelyek biztosítják az Ön mobilitását, ha a bekövetkezne a legrosszabb. Ezek közé tartozik az utazás ingyenes folytatása taxival (akár 65 EUR), vasúton*** vagy akár légi úton****, valamint a gyors, helyszíni javítási segítség. És még akkor is a legjobb kezekben van, ha egy kicsit több időt vesz igénybe a gépkocsi szervizelése: a javítás idejére, legfeljebb öt éjszakára kifizetjük a meghibásodás helyén való éjszakázás szállásköltségét a gépkocsi utasai számára.

Kivételek / Speciális esetek:

* A MobiloLife Bulgária, Horvátország és Románia esetén csak a 2007. január 1. és 2008. március 31. között regisztrált járművekre érvényes. Észtország, Lettország, Litvánia, Málta, Lengyelország, Szlovákia és Ciprus (EU tagállama) a MobiloLife a 2004.05.01. és 2008.03.31. között regisztrált járművekre érvényes

**A MobiloLife feltételeinek teljesítése mellett

*** Alternatíva pótjármű helyett. A maximális költség személyenként 400 EUR oda- visszaútra

Egyre több szolgáltatást biztosítunk Önnek.

A MobiloLife az új autókra érvényes, két évig. Ezután automatikusan megújul, minden, Mercedes-Benz szervizközpont által végzett szervizelés esetén, és a következő kötelező szervizig érvényes – akár 30 évig. Fedélzeti számítógépe az Ön vezetési stílusa alapján kiszámítja, hogy mikor esedékes a következő szerviz. A szervizfüzet bejegyzései bizonylatként szolgálnak, és feljogosítják Önt a MobiloLife keretein belül nyújtott szolgáltatások igénybe vételére.

Nem mindig végeztette hivatalos Mercedes-Benz partnerrel gépkocsija szervizelését? Hiányos a szerviztörténete? Semmi gond. Egyszerűen visszaállíthatja a MobiloLife érvényességét. Bízzon meg bennünk, és vigye oda Mercedes gépkocsiját, ahol leginkább otthon érzi magát – valamelyik műhelyünkbe, ahol megfelelő minőség várja. Köszönetképpen megújítjuk a gépkocsijára vonatkozó mobilitás garanciát a következő esedékes szerviz időpontjáig. A MobiloLife által nyújtott, összes szolgáltatás teljes mértékben költségmentes. Ez a biztosíték arra, hogy sosem hagyjuk Önt magára.

Az érvényesség visszaállítása minden gépkocsi esetében lehetséges, amennyiben az első értékesítés és forgalomba helyezés a 2004. január 1-je utáni érvényességi időszakban történt, és a szervizelés során feltárt hibák javítását szakszervizben végezték el.

A MobiloLife szolgáltatások áttekintése

A: Max. 2 évig. Kisebb meghibásodásokra.
B: Max. 4 évig. Garanciális vagy méltányossági javításokra vonatkozik.*(> 2 munkaóra).
C: Max. 30 évig. Karosszéria átrozsdásodási garancia (belülről kifelé).**
D: Max. 30 évig. Műszaki meghibásodásokra és indítási problémákra.**

Szolgáltatás:

 • Taxi, tömegközlekedés, illetve egyéb közlekedési eszköz (65 euróig): A, B, C, D

 • Háztól-házig szolgáltatás a Mercedes-Benz partner 40 km-es körzetében: A, B, C, D

 • Sofőrszolgálat a Mercedes-Benz partner 40 km-es körzetében: A, B, C, D

 • Csereautó (a szerviz kapacitásának megfelelően) a javítás idejére, legfeljebb 5 napra (üzemanyag nélkül): A, B, C, D

 • A csereautó helyett választható: repülőjegy vagy vonatjegy az utazás folytatására és a gépkocsiért történő visszautazáshoz, személyenként legfeljebb 400 euróig: A, D

 • Szállodai költségek reggelivel, a javítás idejére, személyenként legfeljebb 5 éjszakára: A, D

 • Indítási és javítási segítség (szerelő helyszíni kiszállása): A, D

 • Kisebb, helyszíni javítások legfeljebb 150 euróig, ha azt Mercedes-Benz partner végzi (a gumiabroncsok és az akkumulátorok anyagköltségét leszámítva): A, D

 • Az alkatrészek biztosítása, a vámterheket, valamint a légi szállítás, a csomagszállítás, a sürgősségi szállítás költségeit beleértve: A, D

 • Elvontatás a legközelebbi Mercedes-Benz partnerig: A, D

 
 

* A MobiloLife érvényes az új autókra vonatkozó garanciális és méltányossági javításokra, két évig (> 2 munkaóra). Ezután automatikusan megújul, minden Mercedes-Benz szervizközpont által végzett szervizelés esetén, és a következő kötelező szervizig érvényes. Maximum 4 évig.

** A MobiloLife a járművásárlás első két évében karosszéria átrozsdásodás (belülről kifelé), technikai és indítási problémák esetén garanciát nyújt. Ezután automatikusan megújul, minden, Mercedes-Benz szervizközpont által végzett szervizelés esetén, és a következő kötelező szervizig érvényes. Maximum 30 évig.

Mercedes-Benz Mobilo Európán belül a következő országokban alkalmazandó*:

 • Andorra

 • Ausztria

 • Belgium

 • Britannia

 • Bulgária

 • Ciprus (EU körzet)

 • Cseh Köztársaság

 • Dánia

 • Észtország

 • Finnország

 • Franciaország

 • Gibraltár

 • Görögország

 • Hollandia

 • Horvátország

 • Írország

 • Izland

 • Lengyelország

 • Lettország

 • Lichtenstein

 • Litvánia

 • Luxemburg

 • Magyarország

 • Málta

 • Monaco

 • Németország

 • Norvégia

 • Olaszország

 • Portugália

 • Románia

 • Spanyolország a Kanári szigetekkel

 • Svájc

 • Svédország

 • Szlovák Köztársaság

 • Szlovénia

 

* Nem érvényes a tengerentúli területeken

A MobiloLife garancia minden Mercedes-Benz gépkocsihoz az alapfelszereltség részeként jár 1998.10.24.-2008.03.31. között.

A MobiloLife Bulgária, Horvátország és Románia esetén csak a 2007. január 1. és 2008. március 31. között regisztrált járművekre érvényes. Észtország, Lettország, Litvánia, Málta, Lengyelország, Szlovákia és Ciprus (EU körzet) a MobiloLife a 2004.05.01. és 2008.03.31. között regisztrált járművekre érvényes.